top of page

Begin tijdig met smeren tegen rimpels!

In het salon hoor ik vaak de melding "Maar ik moet die dure crème nog niet smeren, hoor. Ik heb toch nog geen rimpels." Spijtig genoeg is het verschijnen van de eerste rimpeltjes al te laat om nog met een goede huidverzorgingsroutine te beginnen. Je hoeft helemaal geen 40 of 50 te zijn om te starten met een goede skincare.

Daarom geef ik je in deze blog 4 redenen waarom je niet vroeg genoeg kan starten met producten die écht goed zijn voor je huid, en die huidveroudering tegengaan.

1. Voorkomen is beter dan genezen

90% van de symptomen van huidveroudering wordt veroorzaakt door de zon; rimpels, huidverslapping, pigmentvlekken, ... We smeren dit graag allemaal weg, eens we het zien. Maar voorkomen is uiteraard beter dan genezen. Hoe? Door je huid van jongs af aan dagelijks te beschermen en te verzorgen met zonnefilters en antioxidanten.

2. Jong geleerd is oud gedaan

Ouder worden kan je niet tegenhouden. Maar je kan wel bepaalde dingen doen, of juist laten, om 'mooi' oud te worden. Wist je bijvoorbeeld dat je huid sneller oud wordt van irriterende stoffen? Kies daarom in al je verzorgingsproducten en cosmetica voor goede, gezonde en milde producten.

3. Voorkom een vermoeide en doffe huid

Vanaf je 30e is het belangrijk om regelmatig te peelen of te scrubben. Je huid krijgt het vanaf dat moment veel moeilijker om dode huidcellen kwijt te raken. Help je huid dus door een goede exfoliant op basis van salicylzuur en glycolzuur te gebruiken. Zo werk je ook aan je vochtbalans en huidbarrière, en voorkom je verstopte poriën.

4. Behoud je huidstructuur

Een 'serum' klinkt zo zwaar... Daarom denken velen dat ze alleen geschikt zijn voor de rijpe huid. Dat is helemaal niet waar! Vitamine A werkt bijvoorbeeld juist preventief. Het zorgt ervoor dat de huidstructuur mooi en stevig blijft, doordat het de collageenafbraak tegengaat. Het 'aftakelingsproces' van je huid begint trouwens al vanaf de leeftijd van 25 of 30 jaar. Een serum is daarom dus ook uitstekend geschikt voor een jongere huid.

Je kan dus maar beter op tijd beginnen met een goede skincare. Maar op welke leeftijd begin je dan best te smeren? Op welke leeftijd moet je dan precies starten met 'echte huidverzorgingsproducten'? Hier valt geen pasklaar antwoord op te geven. Dit is voor iedereen anders, en hangt ook af van de individuele huidproblemen die je ervaart. Over het algemeen kan je stellen dat preventie van rimpels en andere tekenen van huidveroudering al beginnen bij de allereerste zonnestralen die je als kind op je huid krijgt. Daarom is zonnebescherming altijd belangrijk!

Maar voordat je eender welk product begint te smeren, is het misschien wel een ideetje om een huidanalyse te ondergaan. Dat hoeft geen professionele analyse te zijn; Een goede schoonheidsspecialiste kan je velletje helemaal inspecteren, om jou het juiste advies te geven. Zo kom je met het juiste product voor jouw huid naar huis.

Succes!

Lien

Bron: Dr. Jetske Ultee


Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page