top of page

Klaar voor de herfst?

Wat hebben we allemaal genoten van de zomer en van de zon. We verwelkomen de herfst, met heerlijke wandelingen in de ondergaande zon, knusse avonden onder dekentjes en fijne avonden met familie en vrienden in de gloed van zacht kaarslicht.

De herfst is ook het moment om te beginnen met herstelwerkzaamheden, wat je huid betreft. Na die zomerwarmte op je huid, moet je velletje weer herstellen en transformeren van een zonbeschadigde doffe huid naar een gezonde huid die sterk genoeg is om het gure winterweer aan te kunnen.

Stap 1: Hydrateren

Zodra we de verwarming weer gaan gebruiken, moet je huid wennen aan een lagere luchtvochtigheid en een verminderde talgproductie. Het gevolg is een droge, soms wat schilferige en zelfs onrustige huid. Dit kan je perfect oplossen door wat vaker te smeren en eventueel een wat vettere crème te gebruiken dan in de zomer.

Stap 2: Peelen of scrubben

Wanneer je zomerbruin verdwijnt, blijft er vaak een huid over die er heel wat minder egaal en stralend uitziet dan je je herinnert. Dit valt makkelijk op te lossen door te peelen of te scrubben.

Peelen of scrubben is zelfs zeer belangrijk tijdens de herfst en winter. Met een peeling of een scrub verwijder je de dode huidcellen en krijgt je huid een gladder huidoppervlak. Je huid zal er dus weer fris, egaal en stralend uitzien. Eén maal per week is ideaal!

Stap 3: Herstellen en beschermen

Huidaandoeningen komen in de winter en de herfst vaker voor dan tijdens de rest van het jaar. Dit komt doordat je voorraad van bepaalde antioxidanten vlak na de zomer behoorlijk uitgeput is, de barrièrefunctie van je huid te lijden heeft gehad onder de zon en je immuunsysteem wat minder efficiënt gaat werken. De herfst is dan ook hét moment om je huid wat extra vitamientjes te geven! Een serum of booster onder je dagcrème kan wonderen doen.

Stap 4: Twee maal per dag

Denk eraan je gelaat twee maal per dag te reinigen, zowel 's morgens als 's avonds. Ook dit zal er mee voor zorgen dat je huid sneller herstelt en er weer stralend uitziet!

Hulp of advies nodig met jouw producten of met je huid? You know where to find me!

Liefs

Lien


Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page