top of page

Toch verbrand? Met deze 4 tips kalmeer je je huid!

Ik ben ervan overtuigd dat je al mijn tips over bescherming tegen de zon goed hebt opgevolgd ;) Toch kan het soms toch al eens fout gaan. Ik had het dit jaar zelf voor met mijn dochter van 6. Ondanks dat ik haar om de twee uur mooi insmeerde, zat ze een dag met haar voetjes in het water, en weerkaatste de zon zo erg op dat water, dat haar schouders helemaal verbrand waren.

Soms gaat het nu eenmaal mis. Gelukkig zijn er enkele dingen die je kan doen om de schade te beperken. Opgelet, deze moeten wel binnen de eerste 24u na de verbranding door de zon gebeuren.

Hier vind je 4 tips om je huid te kalmeren na zonnebrand:

1. Aspirine

Een zonnebrand is een ontsteking van de bovenste huidlagen. Aspirines hebben een ontstekingsremmende werking en laten de roodheid en warmte verdwijnen. Ibuprofen, diclofenac, naproxen of aspirine zijn hiervoor ideaal. Houd je wel steeds aan de adviezen die vermeld zijn in de bijsluiter.

2. Koelen

Het koelen van de verbrande huid is essentieel. Gebruik hiervoor kompressen met koude melk en water. De proteïnen in de melk helpen de huid herstellen. Je kan ook kompressen gebruiken van afgekoelde groene thee, of aloe vera-extract.

3. Antioxidanten

Smeer je afgekoelde huid in met een crème die veel antioxidanten bevat. We smeren gemakkelijk een aftersun na zonnebrand, maar niet elke aftersun bevat voldoende antioxidanten. Gebruik een gezonde aftersun, met gezonde ingrediënten. Vermijd een te vette crème, want die houdt de warmte in de huid vast. Eet en drink ook extra antioxidanten; groene thee, groentjes en fruit zijn extra belangrijk na een zonnebrand.

4. Binnen blijven

Blijf na een zonnebrand zoveel mogelijk binnen. Je huid heeft rust nodig. Vermijd dat je je huid op dat moment nog meer gaat beschadigen.

Met deze 4 tips is je huid in no time weer gezond.

Veel succes ermee!

Liefs

Lien


Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page