top of page

Kids in de zon: Hoe bescherm je ze het best?

Nu de zon volop schijnt, spelen onze kids maar al te graag buiten. We zijn het (vrijwel) allemaal unaniem over eens: kids die in de zon rondlopen moeten ingesmeerd worden. Maar wat is nu het best voor hun huid? En waarop moet je zeker letten?

1. Factor 30 is voldoende

Ik heb het al een aantal keren herhaald: factor 30 is echt voldoende! Factor 50 beschermt 0,8% meer tegen de zon, maar bevat heel wat schadelijke ingrediënten, die schadelijker zijn voor je lichaam dan die 0,8% waarmee je blootgesteld wordt aan de zon. SPF 30 smeren dus! Gebruik liefst een zonnecrème met organische filters (zinkoxide of titaniumoxide). Deze filters geven de minste kans op allergie of irritatie.

2. Smeer om de 2 uur

Hoe sneller je tube zonnecrème leeg is, hoe beter. Je smeert je kind (en jezelf ook) best in om de 2 uur.

3. Smeer ook op minder zonnige dagen

Ook als de zon niet schijnt, breken die schadelijke UV-stralen door de wolken. Dus denk eraan je kids (en jezelf) ook in te smeren wanneer de zon zich verstopt achter de wolken. Zon in de kindertijd verhoogt nl de kans op het krijgen van huidkanker op latere leeftijd. Eén keer flink verbranden vergroot de kans op het krijgen van een melanoom met 50%.

4. Hou kinderen jonger dan 6 maanden uit de zon

Heel simpel: Hou zo'n kleintje lekker binnen of in de schaduw. Je hoeft de huid van zo'n kleintje dan niet onnodig te belasten met zonnecrème. Vanaf 6 maanden kan een kind af en toe wel wat zon hebben.

5. Mijd de middagzon

Mijd altijd de middagzon, want deze is natuurlijk het sterkst, met de meest schadelijke stralen.

6. Doe je kind een hoedje en een shirtje aan

Doe je kind altijd een hoedje op als het speelt in de zon, en doe het liefst ook een shirtje dragen. Niet alle kledij beschermt trouwens tegen de zon. Een dun, wit t-shirtje heeft slechts een beschermingsfactor 5. Als het nat is, biedt het helemaal geen bescherming meer.

Zo ben je weer heel wat info rijker om aan te denken als je op vakantie vertrekt naar dat lekker, warme land :)

Enjoy!

Lien


Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page