top of page

De strijd tegen droge lippen


Het koude en droge weer van de laatste weken zorgt er niet enkel voor dat je huid veel droger en ruwer aanvoelt dan anders, maar ook dat je lippen meer velletjes vertonen dan tijdens warmere temperaturen. Hoe je je lippen best verzorgt tijdens deze periode, lees je hier.

De huid van je lippen is veel dunner dan de rest van je gezicht. Je lippen hebben maar een heel dun laagje dode huidcellen, die de lippen tegen invloeden van buitenaf beschermen. Daardoor zijn je lippen dus heel kwetsbaar. Doordat deze beschermlaag zo dun is, verliest de huid van de lippen 3x sneller vocht dan de huid van de wangen. De huid van de lippen heeft ook geen zweet- en talgklieren. Dus als het koud is, of de luchtvochtigheid is laag, of het waait, dan verdampt het kleine beetje water in de lippen zeer snel, met als gevolg droge, geïrriteerde en schilferige lippen.

Je lippen invetten is dus de boodschap! Maar waarmee? Veel lippenbalsems drogen nog meer uit, of geven een 'vals' effect van hydratatie. Het is belangrijk om een product te gebruiken dat het vocht in de lippen vasthoudt. Kijk goed na welke ingrediënten je terugvindt in je lippenbalsem. Stoffen als shea butter, amandelolie of aloë vera butter zijn stofjes die onze lippen graag zien! Bevat je lippenbalsem echter kleur- en geurstoffen, dan laat je hem beter staan.

Positieve ingrediënten in een lippenbalsem:

plantaardige oliën (vb jojoba of shea), petrolatum, wax vb jojoba of carnauba), butter (vb shea of cocoa), ceramiden, niacinamide, dimethicone, lanolin, glycerin, panthenol, hyaluronic acid

Negatieve ingrediënten in een lippenbalsem:

menthol, phenol, camphor, aroma's, geurstoffen, kleurstoffen, eucalyptus, propyl- en butyl parabenen, methylchloroisothiazolinone, methylisothiazolinone, quarternium-15, lavendelolie, alcohol

Je vermijdt best alle lippenbalsem met kleur-, geur- en smaakstoffen.

Je kan je lippen trouwens makkelijk zelf scrubben met een zelfgemaakte lipscrub. Meng een theelepel suiker met een halve theelepel vaseline en een halve theelepel jojoba- of amandelolie. Veeg het goedje zachtjes over de lippen en zie je velletjes zachtjes los komen.

Mijn favoriet is de Sealing & Healing Lip Balm van Oolaboo. Hij komt in een superhandige tube van 10 ml, verzorgt en hydrateert de lippen, en bestaat uit 100% natuurlijke bijenwas en shea butter.

Verzorg die lippen!

Liefs

Lien


Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page