top of page

Je gelaat reinigen doe je zo!


We leren en lezen allemaal over het belang van het verzorgen van je gelaat en je huid. Maar hoe reinig je die huid nu juist? En hoe verzorg je je huid optimaal?

Waarom?

Als je huid niet op de juiste manier gereinigd wordt, gaan de dode huidcellen zich opstapelen. Je hebt dan meer kans op puistjes, mee-eters en rimpels. Doordat er een dikke, moeilijk doordringbare laag ontstaat, kunnen de actieve werkstoffen van jouw producten niet doordringen in je huid, waardoor deze er al snel vaal en grauw zal gaan uitzien.

Wanneer?

Je reinigt je huid best twee maal per dag.

De eerste keer 's morgens, om de talg die tijdens de nacht geproduceerd werd te verwijderen. De tweede keer 's avonds, om de onzuiverheden die tijdens de dag op jouw huid terecht kwamen weg te nemen. Een gereinigde huid neemt de producten van de dag- of nachtcrème die je hierna aanbrengt, beter op.

Maak je huid nat, breng het product aan met cirkelvormige bewegingen, spoel het overtollige product af en dep je huid droog met een propere handdoek.

Welke producten?

De producten die je hiervoor gebruikt kies je zelf naar eigen voorkeur. Ik vraag je toch om even te kijken naar de ingrediënten die in jouw verzorgingsproducten zitten. Kies voor natuurlijke producten zónder schadelijke stoffen zoals sulfaten, parabenen, glycols, ... Deze houden de pH-waarde van de huid peil. Let ook op met producten die veel parfum bevatten, zeker als je een gevoelige huid hebt.

Waarom geen water?

Je gezicht reinigen met enkel water of water en zeep is geen goed idee! Water lost nl de wateroplosbare stoffen op. Talg bestaat voornamelijk uit vetachtige substanties, die niet door water verwijderd kunnen worden. Dit creëert een ondoorlaatbare laag op de huid, waardoor de huid niet meer kan ademen. Ze zal er snel dof en onzuiver uit zien.

Zeep is te agressief en verhoogt de pH van de huid. Daardoor droogt de huid uit en voelt ze trekkerig aan.

Na de reiniging?

Indien je graag een tonic gebruikt, dan breng je deze aan op een wattenschijfje en verfris je je huid ermee. De noodzaak van een aparte tonic is echter niet bewezen.

Veel natuurlijke huidverzorgingslijnen bieden een reiniger aan met ingewerkte tonic. Ontdek je in de ingrediënten extracten van bittere sinaasappel en abrikoos? Deze fungeren als een natuurlijke tonic!

Dag- of nachtcrème aanbrengen

Daarna breng je je dag- of nachtcrème aan. Zorg ervoor dat deze volledig zijn aangepast aan jouw huid.

Tip!

Wil je je dagelijkse huidverzorgingsroutine wat inkorten? Probeer dan de Oolaboo Wipe Off 3-in-1 cleansing nectar eens. Dit is een romige en rijke emulsie, die een make-upremover, reinigingslotion en tonic in één vormt. Hij is volledig natuurlijk en bevat geen schadelijke ingrediënten. Lief voor elke huid dus! Omdat het een veel-in-één product is, ben je dus op vijf minuten klaar met je routine!

Let's cleanse your skin!

Happy, healthy skin!

Liefs

Lien


Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page