top of page

Maak je huid klaar voor de winter!

We hebben allemaal genoten van een prachtige zomer, vol met denkwaardige momenten, uren waterplezier, lange wandelingen in de avondzon. Spijtig genoeg heeft deze zon geen goed gedaan aan onze huid. Aan het begin van de herfst is het dan ook noodzakelijk om onze huid eer extra te gaan verzorgen, en ze klaar te maken voor de gure temperaturen van de winter!

Hydrateren

Als eerste is het heel belangrijk om te hydrateren. Je huid moet zich aanpassen aan de lagere temperaturen buiten en de hogere temperaturen binnen. Dat is een groot verschil met de zomermaanden. Door deze temperatuursaanpassing kan je huid soms droog, schilferig en 'anders dan normaal' worden. Dit is makkelijk op te lossen door je huid goed te hydrateren. Gebruik vochtinbrengende producten om je huid weer te voeden.

De 'Wipe off nectar' van Oolaboo is hier ideaal voor. Deze reinigingslotion bestaat uit natuurlijke voedende nutriënten, zoals castorolie, monoï-olie en karitéboter. Schizophyllan zorgt ervoor dat nieuwe en gezonde huidcellen worden geboren en dat de dode huidcellen naar de oppervlakte worden geduwd.

Kies ook steeds voor een voedende en hydraterende dagcrème, die volledig aangepast is aan de noden van jouw huid (Dat wil zeggen: géén nivea!).

Gebruik op de rest van je lichaam ook steeds een hydraterende body lotion, die je vlak na het douchen aanbrengt.

Scrubben of peelen

De overmatigeblotstelling aan de zon creëert ook een opstapeling van dode huidcellen en vaak ook pigmentvlekken. Daardoor kan je huid ook heel dof lijken. Zodra je je mooie zongebruinde kleurtje kwijtraakt, blijft er vaak een huid over die er heel wat minder stralend uitziet dan op je vakantiefoto's. Dus what to do?

Voeg wekelijks een scrub of peeling toe aan je huidverzorgingsroutine. Een scrub is een pasta met korreltjes die de dode huidcellen losmaakt en verwijdert. Hij 'schuurt' als het ware de bovenste, beschadige huidlaag weg. Denk hierbij aan de Oolaboo 'Oil Control Matifying Scrub'. Het is een zeer zachte, exfoliërende scrub, verrijkt met jojobabolletjes en salicylzuur uit fruit. de huid wordt hierdoor gezuiverd en gereguleerd. De jojobabolletjes verwijderen in alle zachtheid de dode huidcellen en bevorderen de celvernieuwing. Wekelijks gebruik garandeert een zachte, gladde en stralende huid.

Een peeling daarentegen is een crème die je op je gelaat aanbrengt en die je een tijdje moet laten inwerken. Daarna spoel je hem af en zal je huid er weer heel wat frisse uitzien. De Oolaboo 'Turn the time renewing peeling' is een milde, doeltreffende en voedende peeling op basis van fruitenzymen uit suikerriet, suikerbiet, ananas en meloen. Hij verwijdert effectief de verhoornde cellen van de huid en stimuleert de zuurstoftoevoer, waardoor de huid wordt gestimuleerd om nieuwe cellen aan te maken. Het resultaat is een egale en gladde huid.

Herstellen

Zelfs als je tijdens het voorjaar en de zomer braafjes je zonnecrème gesmeerd hebt, de kans is groot dat jouw huid toch wat schade heeft opgelopen. Door het stilaan verdwijnen van de zomer is jouw voorraad van bepaalde antioxidanten verminderd en is je immuunsysteem waarschijnlijk ook wat minder sterk dan ervoor. Daardoor komen huidaandoeningen vaker voor in het najaar en de winter. Hoog tijd dus om je huid een boost te geven!

Vitamine C en vitamine A-zuren zijn stoffen waarvan wetenschappelijk bewezen is dat ze werken tegen bestaande zonschade. Stoffen als niacinamide en betaglucan herstellen de barrière van je huid en kalmeren de huid. Collageen en hyaluronzuur zijn vochtvasthoudende producten en maken de huid weer sterk en stralend.

Ideaal hiervoor is de Oolaboo 'Saveguard antioxidant nutrition boost', die zorgt voor een echte vitamine-boost, door hem dagelijks onder je dagcrème te gebruiken. Hij bevat hyaluronzuur en verzorgende werkstoffen uit komkommer, kokosnoot en jojoba om direct de vochtbalans van de huid te herstellen. Een heerlijke mix van rijstvliesolie en teunisbloemolie zorgen voor een stralende huid, en antioxidanten helpen de tekenen van huidveroudering te bestrijden.

Je kan het werk ook 's nachts voor je laten gebeuren, met het Oolaboo 'Beauty sleep elixir'. In liposomen gekapselde vitamine C is essentieel voor het vormen van collageen in het bindweefsel van de huid en is nodig om de huid te verstevigen. Verder vermindert vitamine C acné en pigmentvlekken. Het maakt de huid egaler en steviger. In liposomen gekapselde vitamine E beschermt en voedt de huid. Vitamine C en E werken tevens hydraterend, verbeteren de elasticiteit van de huid en voorkomen celschade.

Beschermen

Vergeet niet steeds een zonnefilter te gebruiken! Ook de winterzon kan schade aanrichten aan je huid.

Veel plezier!

Liefs

Lien


Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page