top of page

Wat is minerale make-up?

We leven in een wereld waarin we meer en meer met onze gezondheid bezig zijn. We sporten vaker, integreren superfoods in onze voeding en leven gewoonweg gezonder. Waarom zou je dan als vrouw schadelijke producten op je huid blijven smeren? Die producten komen via je huid ook in je bloedstroom terecht. Tijd dus om hier iets aan te doen en een alternatief te gebruiken!

Wie mijn FB of insta volgt, heeft me al vaak zien schrijven (en misschien in het salon horen spreken) over minerale make-up. Maar wat is dat nu juist? Is het écht zoveel beter voor je huid? En waarom is het aan een opmars bezig? Daarop geef ik jullie in deze blog een antwoord.

Wat?

Minerale make-up is, zoals de naam het zelf zegt, gemaakt van natuurlijke mineralen. De producten zijn volledig vrij van parfum, alcohol, kunstmatige kleurstoffen, conserveringsmiddelen en alle andere schadelijke stoffen.

Minerale make-up bestaat trouwens uit lichtreflecterende minerale pigmenten die de huid er stralend, gezond, glad en jonger uit laten zien. De poriën van de huid worden niet toegestopt waardoor de huid kan blijven ademen. Bovendien voelt het aan alsof je geen make-up draagt door de verderlichte textuur van minerale make-up.

Ingrediënten?

De vier belangrijkste ingrediënten in minerale make-up zijn

- ijzeroxide: zorgt voor de natuurlijke kleurstof

- titaniumoxide: geeft een natuurlijke bescherming tegen schadelijke UV-stralen

- zinkoxide: beschermt de huid tegen irritaties en heeft een kalmerende en verzachtende werking

- mica: zorgt voor een zachte huid en heeft een glanzend effect.

Het grootste verschil tussen gewone en minerale make-up is dat minerale make-up géén bindmiddelen bevat, zoals talkpoeder of maïszetmeel. Daardoor is deze make-up uitermate geschikt voor de vette én voor de zeer gevoelige huid!

Voordelen?

Waarom is minerale make-up nu zo goed en zo lief voor je huid?

- Minerale make-up is hypo-allergeen. Dit betekent dat de kans op huidirritaties en allergieën zeer klein is, doordat er geen schadelijke kleur- en geurstoffen en conserveringsmiddelen in zitten. (Gewone cosmetica bevatten talk en allerlei bindmiddelen. Talk is veel goedkoper en verstopt de poriën).

- De fijne textuur van de make-up zorgt dat het licht aanvoelt op de huid.

- Minerale make-up blijft langer én beter zitten door de goede hechting van de (pure) pigmenten aan de huid. Het is van nature beter bestand tegen water en zal dus veel langer en beter op de huid blijven. Je zal dubbel zo lang plezier hebben van je make-up en je hoeft niet steeds naar de spiegel te rennen om je make-up bij te werken. Win-win situatie!

- Deze make-up heeft een goede dekking doordat het gebruik maakt van pure pigmenten. Dat brengt met zich mee dat je weinig product nodig hebt.

- Minerale make-up is ontstekingsremmend, wat betekent dat het minder puistjes en andere huidirritaties veroorzaakt, doordat de poriën van de huid niet volledig worden afgesloten.

- De minerale make-up van Mii Cosmetics beschermt tegen de zon!

- Deze make-upsoort heeft een langere houdbaarheid: ook al zitten er geen bewaringsmiddelen in minerale make-up, toch heeft het een véél langere houdbaarheid dan traditionele cosmetica. Dit komt onder andere omdat er minder ingrediënten in zitten die slecht kunnen worden maar ook omdat bacteriën simpelweg niet kunnen overleven in pure minerale make-up.

- De gebruikte kleurpigmenten zijn sterker van kleur dan die in traditionele cosmetica. What you see is what you get! De kleur in het potje is het kleur die je krijgt.

Hoe breng je een minerale foundation aan?

De manier waarop je een minerale foundation aanbrengt verschilt enigszins van de manier waarop traditionele make-up wordt aangebracht. Voor alle minerale pigmenten moet je nl een kwast met natuurlijk haar gebruiken.

Voor minerale foundation gebruik je een Kabuki kwast. Dit is een grote kwast met veel haren die de minerale poeder goed opneemt. Je gaat met de kwast eerst een beetje poeder opnemen. Daarna klop je met het onderste deel van de kwast op tafel, zodat de haartjes het poeder goed opnemen. Vervolgens breng je de poeder aan met cirkelvormige bewegingen. Geef je minerale foundation een vijftal minuutjes om zijn werk te doen, te smelten met je huid en om een stralende blik tevoorschijn te toveren!

Opgelet met namaak!

Veel grote merken brengen de laatste maanden allemaal een minerale make-uplijn uit. Spijtig genoeg bestaat er geen patent op de benaming 'minerale make-up' en mag iedereen zijn product 'mineraal' noemen, vanaf het moment dat er een heel klein beetje mineralen in zitten.. Kijk steeds goed naar de verpakking en naar de hoeveelheid mineralen die aanwezig zijn in het product.

Wil je zeker zijn van kwalitatieve minerale producten? Ga dan voor Mii Cosmetics (www.miicosmetics.be, ook

verkrijgbaar bij Pur'elle Nails&Beauty)

Meer info?

Wil je hier graag meer over weten? Of wil je graag een persoonlijk make-upadvies met minerale make-up? Dan kan je ons steeds contacteren op info@purelle.be of op 0494 58 65 50.


Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page